ONTDEK MUZIEK 6-10 JAAR

 

De basis leggen voor instrumentaal onderwijs in twee jaar!

Maar vooral op een leuke manier bezig zijn met muziek. Dat bieden wij voor kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 van de basisschool.

 

De lessen bestaan uit kennismaken met instrumenten, bewegen op muziek, zingen en muziekspelletjes doen. Een aanrader voor alle kinderen die muziek leuk vinden.

 

Spelenderwijs wordt de lesstof aangerijkt, waardoor ze o.a. gemakkelijk het notenschrift aanleren. Maar ze zijn ook vooral praktisch bezig zijn, bijvoorbeeld door zelf instrumentjes te maken en hierdoor te ontdekken hoe bijvoorbeeld muziek ontstaat.

Na 2 jaar zijn ze er klaar voor om met een instrument verder te gaan! Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook aan dans of theater gaan doen. Omdat het gevoel voor muziek sterk ontwikkeld wordt pakken ze dit alles snel op, waardoor ze er extra veel plezier aan beleven.

 

De lessen worden gegevens 6 lesblokken van ieder 10 lessen en worden telkens afgesloten met een certificaat en een presentatie voor de ouders/verzorgers. Er kan per lesblok worden ingestroomd.

 

OM-Lab: Waar komt muziek vandaan? Hoe zit een instrument in elkaar en hoe krijg je er geluid uit? Je komt erachter door zelfs instrumentjes te knutselen!

Feel the beat: Werken met ritmes en gevoel voor de maat! Je gaat met elkaar spelen op slagwerkinstrumenten.

Vingervlug: Je gaat spelen op toetsinstrumenten (keyboard, piano) en daar kun je goed bij zingen.

Trillende snaren: Je komt erachter dat je heel veel met een gitaar en ukelele kunt doen.

Blaas erop los: Hoe werkt een blaasinstrument? Dat ontdek je door er zelf op te spelen (blokfluit, trompet, dwarsfluit, saxofoon en meer).

Join the band: We gaan samen een bandje vormen. Automatisch leer je dan goed luisteren naar de anderen in de band, kun je meetellen en let je goed op de dirigent. Een leuke uitdaging!

 

Doorlopende leerlijn

Ontdek Muziek is onderdeel van onze doorlopende leerlijn. We beginnen met ons aanbod al bij de 2-jarigen met Muziek voor Peuters, vervolgens kan er doorgestroomd worden naar de Kleuters en vanaf 6 jaar is er Ontdek Muziek en het Kinderkoor. Maar er is niet alleen muziek, ook kan er volop gedanst worden bij ons. Al vanaf 3 jaar kan er meegedaan worden aan kinderdans, om vervolgens door te stromen naar ballet, streetdance of jeugdtheater. Volop mogelijkheden dus voor kinderen om zich te ontwikkelen in muziek, dans en theater.

 

Gratis meedoen aan het kinderkoor

Volg je Ontdek Muziek, dan zing je gratis mee met het kinderkoor. Zingen is natuurlijk leuk, maar het is ook ó zó belangrijk voor het bespelen van een instrument. De bekende componist Bach zei het vroeger al: ''Zing het maar, dan weet je het hoe je het moet spelen''.

Het kinderkoor oefent op de woensdag in de muziekschool in Stadskanaal van 16.45-17.15 uur.

Voor meer info: kinderkoor 6-12 jaar

 

      lesplaatsen en lestijden seizoen 2017-2018

 

    

Ter Apel, RSG Oude Weg 41 - ingang rechts, bij fietsenstalling

 

Maandag 16.30-17.15 uur

   
Onstwedde, MFA de Bast Boslaan 18 - speellokaal
  Woensdag 13.30-14.15 uur
   

Stadskanaal, Kunstenschool ZG Raadhuisplein 2

 

Woensdag 16.00-16.45 uur

aansluitend kunnen de kinderen van 16.45-17.15 uur meedoen aan het kinderkoor (gratis)

   

Sellingen, MFA Sellingen Korteweg 2a

 

Donderdag 15.15-16.00 uur

   

Vlagtwedde, MFA 't Aambeeld Smederij 18

 

Donderdag 16.30-17.15 uur

 

Tarief 2017-2018: € 127,00 per schooljaar

 

Bij instroom gedurende het schooljaar worden de lessen naar rato berekend.

..................................................................................................................................................................

 

Docente:

Mariëlle Groenendijk

 

          

..................................................................................................................................................................

 

Tarieven                                            
Voorwaarden

INSCHRIJVEN