streektaalconcert

in 't veen

 

2e concert: zondag 24 juni

met Margaretha Kleine en Bert Hadders

 

In samenwerking met RTV1 organiseren wij in 2018 drie streektaalconcerten in de Grote Zaal van Kunstenschool ZG in Stadskanaal.

Zondagmiddagconcerten waar Groningse musici hun liedjes in streektaal ten gehore brengen.

 

1e concert: zondag 25 maart. In deze eerste editie hadden we twee rasechte Groningse artiesten op het podium staan: Marlene Bakker en Edwin Jongedijk. We kijken terug op een zeer geslaagde middag met geweldige muziek en een mooi gevulde zaal.

 

2e concert: zondag 24 juni

Deze middag hebben we een mooie mix van het Gronings en Drents! Wederom hebben we weer twee rasechte streektaalartiesten kunnen vastleggen.

 

Margaretha Kleine: Geboren begin jaren '70 in het Drentse Nieuwlande en op haar achtste begonnen met gitaarles. Pas veel later ging ze eigen liedjes schrijven. Haar eerste Drentstalige nummer 'D'r is niks' werd zo goed ontvangen dat ze al snel een tweede album 'Drok' ging opnemen. Verder heeft ze gespeeld in het voorprogramma's van De Kast en Daniël Lohues (Louisiana Bluesclub). Voorjaar 2018 werd de singel 'De Planeet' uitgebracht onder eigen beheer. Het componeren van nieuw werk met eigen Drentstalige liedjes blijft voor Margaretha een nimmer stoppend proces. En ondertussen gaan de optredens gestaag door.

www.margarethakleine.nl

 

Bert Hadders (& Joost Dijkema): zij verzorgen het tweede deel van de middag. Bert heeft een lange staat van dienst wat betreft Groningse liedjes. Al jaren is hij veel te beluisteren bij RTV Noord en treedt hij veel op met de band 'Bert Hadders en de nozems'. Hun liedjes zijn geliefd bij een groot publiek. In 2013 won hij de 'Grunny', een door RTV Noord in het leven geroepen prijs voor de artiest die in dat jaar het meest voor de Groningstalige muziek heeft betekend en in 2015 werd hij benoemd tot Ambassadeur van de Nedersaksische Taal.

www.berthadders.info

 

 

Aanvang concert: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) in Kunstenschool ZG, Raadhuisplein 2 Stadskanaal. Het programma duurt tot 16.15 uur.

 

Kaarten kosten € 5,- per afzonderlijk concert, daarnaast is er een passe-partout voor allebei de concerten van € 7,50.

 

Kaarten kunnen gereserveerd worden bij de receptie van Kunstenschool ZG, via 0599-631700 of via info@kunstenschoolzg.nl

 

3e concert: zondag 25 november (programmering volgt)