De Toon Zetten in Groningen

De Toon Zetten in Groningen

De Toon Zetten in Groningen

  • Docenten
TIJDSDUUR In overleg

Met ingang van 2015 is er een nieuwe werkwijze met betrekking tot subsidies van Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK). Dit betekent een koerswijziging ten opzichte van het project De Toon Zetten in Groningen: www.detoonzetten.nl.

Scholen krijgen in het nieuwe systeem zelf meer regie bij de keuzes die gemaakt worden rond cultuureducatie. Hiervoor komt niet extra geld beschikbaar, maar het gaat om een andere verdeling van middelen.

Door de nieuwe werkwijze kan het lopende meerjarenplan van 'de toon zetten' niet volledig uitgevoerd worden, zoals we dat gepland hadden. Maar we willen in ieder geval doorgaan met de muziekprojecten op de scholen. Alle scholen en instellingen zijn inmiddels ook geïnformeerd hierover medio april 2015.

Wat kunnen scholen en instellingen van ons verwachten in het nieuwe systeem? Voorop staat dat wij doorgaan met het verzorgen van muziekonderwijs!

De gemeentes Stadskanaal en Westerwolde hebben daarbij aangegeven muziekonderwijs erg belangrlijk te vinden en dit zodanig te willen ondersteunen, dat wij als Kunstenschool ZG tegen een aantrekkelijk tarief bij uw school/instelling muziekonderwijs kunnen verzorgen.

Yvonne de Laat is de contactpersoon: y.delaat@kunstenschoolzg.nl. Zij zal op basis van uw wensen een offerte opstellen. Met deze offerte kunt u uw aanvraag indienen met betrekking tot CMK-middelen.

Yvonne kan u ook adviseren bij het indienen van aanvragen. Via de site van Compenta www.compenta.nl is een stappenplan te vinden hoe de aanvragen goed ingediend kunnen worden. De site helpt ook bij het vaststellen van uw huidige situatie en mogelijke ambities op het gebied van cultuureducatie.

 

'De Toon Zetten in Groningen' is een samenwerkingsproject van:

Kunstenschool ZG (Stadskanaal, Westerwolde)

Muziek- Dans- en Theaterschool Veendam

Muziekschool Oost Groningen / Cultuurhuis De Klinker (Oldambt, Bellingwedde)

Muziekschool Hunsingo (Bedum, Eemsmond)

Kunstencentrum Het Kielzog (Hoogezand-Sappemeer)

Kunstbedrijven Westerkwartier (Leek, Marum, Zuidhorn)

Muziekonderwijs Grootegast (Grootegast)

IVAK de Cultuurfabriek (Delfzijl, Appingedam)

Vrijdag (Groningen stad)

Noordakkoord (Winsum, De Marne)

 

Doel: Muziekonderwijs in het basisonderwijs te verankeren en kinderen te stimuleren om meer met muziek te doen. Naast zang- en instrumentale projecten op basisscholen worden ook naschoolse activiteiten georganiseerd, muziekverenigingen erbij betrokken en ouders uitgedaagd om mee te doen. Ook is er extra aandacht voor het speciaal onderwijs.

 

Tarieven De Toon Zetten in Groningen

In overleg Prijsopgave volgt na overleg met de school.
Locatie & tijden
covervid-wrapper