Koper

Koper

Koper

  • Docenten
TIJDSDUUR Harfa: 20/30/40 minuten. Geen harfa: in overleg.

Bugel en trompet De bugel en trompet zijn koperen blaasinstrumenten. Eigenlijk is het gewoon een opgerolde metalen buis. Aan het einde zit een beker waar het geluid uit komt en aan het begin een mondstuk. Laat je je lippen op de juiste manier trillen, dan klinkt er uit elk koperen blaasinstrument het prachtige gouden geluid dat iedereen herkent.

Als koperblazer kun je in allerlei soorten bands en orkesten een plekje krijgen. Symfonie, harmonie, fanfare, brassband, dweilorkest, pop-, jazz en bigbands. Kortom een enorm veelzijdige instrumentengroep. Wil je graag samen met anderen, van welke leeftijd dan ook, muziek maken? Kies voor koper!

Waldhoorn De hoorn is een koperen blaasinstrument waarvan de buis opgerold is in de vorm van een cirkel. De totale buislengte van het instrument is ongeveer vier meter.

Het geluid wordt gemaakt doordat de lippen gaan trillen als er lucht langs wordt geblazen. Door het indrukken van ventielen, kun je op de hoorn verschillende tonen maken. De klank van de hoorn wordt mede bepaald door de positie van de rechterhand, die in de beker wordt gehouden.

Heel vroeger werd de hoorn alleen gebruikt voor het geven van signalen, maar toen had de hoorn nog geen ventielen. De waldhoorn heeft een geheel eigen klank en er zij veel mogelijkheden voor samenspel. Bijvoorbeeld in symfonie-, harmonie- en fanfare-orkesten en verschillende kleinere ensembles.

Trombone De buis van de trombone is vergeleken met de trompet langer, het mondstuk is groter en de beker is wijder. Trombone betekent eigenlijk 'grote trompet'. Het instrument kan daardoor lager spelen. De verschillende tonen ontstaan door het in- en uitschuiven van de buis. Elke stand van de buis (er zijn er 7) noemt men een positie. Het glijden van de ene naar de andere toon heet glissando.

Ben je lid van een muziekvereniging - gevestigd in de gemeente Stadskanaal of Westerwolde - en wil je graag saxofoonlessen volgen? Dan is er grote kans dat je tegen een aantrekkelijk tarief les kunt krijgen. Neem even contact met ons op voor meer informatie: info@kunstenschoolzg.nl

 

 

Tarieven Koper

Harfa:

Jaarcursus Jonger dan 21 jaar 21 jaar en ouder
Wekelijks les 20 minuten € 274,00 € 433,00
Wekelijks les 30 minuten € 411,00 € 649,50
Wekelijks les 40 minuten € 548,00 € 866,00
Twee-wekelijks les 20 minuten € 141,00 € 223,00
Twee-wekelijks les 40 minuten € 282,00 € 446,00

 

Geen harfa: docenten bepalen hun eigen tarieven.

Locatie & tijden
Kunstenschool ZG Stadskanaal, Raadhuisplein 2
Raadhuisplein 2, 9501 SZ Stadskanaal
Dinsdag
  • Lestijd in overleg (8+)


MFA de Zuides Sellingen, Korteweg 2a
Korteweg 2a, 9551 BM Sellingen
Dinsdag, woensdag
  • Lestijd in overleg (8+)


RSG Ter Apel, Oude Weg 41
Oude Weg 41, 9561 LB Ter Apel
Maandag
  • Lestijd in overleg (8+)


covervid-wrapper