Musicmonster

Musicmonster

Musicmonster

  • Docenten
TIJDSDUUR

The story of ..... Musicmonster!

Hoe brengen we scholieren in aanraking muziek? En hoe laten we scholieren muziek maken? Dat waren de twee vragen die wij in 2013 stelden aan reclamebureau 212 Fahrenheit (Groningen). Nogal een uitdaging in het huidige tijdperk waar je ook makkelijk op niet-traditionele manieren muzieklessen kunt volgen, bijvoorbeeld op YouTube. Maar Paul en Albert van 212 Fahrenheit gingen deze uitdaging graag aan. Ze kwamen met Musicmonster; een uniek apparaat waarop iedereen - echt iedereen - muzikant kan zijn.

Unieke samenwerking met uniek resultaat

Musicmonster weegt 200 kilo en het is een monster van een apparaat! Het betreft een ingenieus in elkaar gezette chroomgekleurd gevaarte van 3x1 meter, bestaande uit allerlei instrumenten die live te bespelen zijn, met letterlijk één druk op de knop. Het is echt een uniek ding, gemaakt in samenwerking met muzikanten, een decorbouwer, een technicus en onze eigen expertise.

Musicmonster on tour

Het maken van Musicmonster mocht dan complex zijn, het idee erachter is uiteindelijk heel simpel: om jongeren te interesseren voor het maken van muziek, kun je ze gewoon het beste muziek laten maken. En als ze niet naar de muziek toe komen, dan brengen we de muziek naar hen. Musicmonster is zo laagdrempelig dat echt iedereen het maken van muziek kan ervaren.

Musicmonster doet al vanaf najaar 2014 verschillende scholen en evenementen aan in het Noorden en is dan live te bespelen voor iedereen die dat wil. Ervaringen van Musicmonster-bespelers leren dat het maken van echte muziek, zonder noten te kunnen lezen of ooit eerder een instrument te hebben aangeraakt, ontzettend verslavend werkt.

Winnaar European Design Awards 2016 Silver!

Musicmonster is tevens te boeken voor scholen en evenementen: www.music-monster.nl

Tarieven Musicmonster

Locatie & tijden
covervid-wrapper